Saune, finske saune, kreveti za masažu

«

»

Jun
24

Svetlosna terapija u sauni

hromoterapija u sauniSavremen način života većinu našeg dana nas ograničava među četiri zida, ali svetlo je potrebno ne samo biljkama nego i nama, našem organizmu. Međutim zbog visokog UV zračenja, nije preporučljivo dugo zadržavanje na suncu.
Srećom, postoji drugi način za izlaganje tela svetlosnim zracima: savremen- i alternativna medicina  primenjuje svetlosnu terapiju. Boje i svetlost koje prodiru kroz oči u naš mozak, sa dokazanim efektima pozitivno utiču na lečenje nekih fizičkih, mentalnih i duhovnih stanja.
Sve prisutne boje u našoj okolini neprestano zrače i bitno utiču na nas,bez obzira da li smo svesni toga ili ne.Izloženi smo s jedne strane šarenim bojama prirode: plavetnilu mora i neba, zelenilu šuma i polja, crveno-narandžastim bojama sunce za vreme izlaska i zalaska… i sa druge strane bojama svih zemaljskih predmeta koji nas okružuju.
Svaka boja ima svoj efekat kao što na primer:
-Boje u crvenom delu spektra poznate su kao tople i uključuju crvenu ,narandžastu i žutu. One izazivaju raspon emocija od osećaja topline i lagodnosti, pa sve do besa i nepriljateljstva.
-Boje plavog dela spektra su s druge strane poznate kao hladne i uključuju plavu, ljubičastu i zelenu. One se često opisuju kao smirujuće, ali isto tako prizivaju i potiču osećaj tuge ili nezainteresovanosti.
U jednoj modernoj sauni možete uživati u svim efektima svetlosne terapije. Sve boje spektra se naizmenično ponavljaju, a uz zvučnu i aromaterapiju je relaksacija potpuna. Terapija zvukom takođe veoma pozitivno utiče na harmoniju tela i uma. Obskrbljujuće  dejstvo toplote, svetla, muzike i mirisa, možete u potpuniti sa uzbudljivim ledenim osveženjem ili opuštajućom masažom. Odličan način za mršavljenje, protiv celulita i smanjenje bola.

Uticaj i „moć“  boja:

zuta saunaŽUTA boja je boja i efekat sunca. Ona nas oživljava, stimuliše i obskrbljuje. Aktivira telo i um, obuzima nas novim nadama, idejama, radošću i srećom. Sa stimulacijom nervnog sistema,stara se o boljem raspoloženju. Jača jetru, podstiče proizvodnju žuči, reguliše probavni sistem.

 

 

 

 

 

narandzasta saunaNARANDŽASTA boja leči pluća i povećava nivo energije. Podstiče osećaj uzbuđenosti, entuzijazma i topline.

 

 

 

 

 

 

 

crvena saunaCRVENA boja je sjajna, topla, potiče snažne emocije i obskrbljuje nas energijom. Boja koja dušu obuzima toplinom, koja daje snagu mišićima, povoljno utiče na želudac i greje srce. Povećava temperaturu tela, podstiče cirkulaciju krvi i diže adrenalin.Ublažava hronične bolesti i prateći umor. Uspešno leči anemiju i upalu mišića. Koristi se protiv depresije,jer aktivira pozitivnu energiju.

 

 

 

 

 

roza saunaRUŽIČASTA  boja spada u spektar crvenih boja. Na prvi pogled deluje blago, nežno i smirujuće. No kad se ljudi na nju naviknu, ona u njima može potaknuti i agresivnost.

 

 

 

 

 

 

ljubicasta saunaLJUBIČASTA spada u spektar hladnih boja. Podstiče um na sanjarenje i stvaranje novih ideja.

 

 

 

 

 

 

 

plava saunaPLAVA boja je simbol mora i neba. Po svojoj prirodi hladna. Povezuje se uz mirnoću i vedrinu, te daje osećaj sigurnosti i uravnoteženosti. Smanjuje krvni pritisak, snižava temperatru, usporava telesne funkcije i cirkulaciju krvi, uklanja bolove, dok indigo boja ublažava probleme sa kožom.

 

 

 

 

 

zelena saunaZELENA boja je boja prirode i  proleća.Ima pozitivan uticaj na organizam. Čisti pluća i kožu, smanjuje glavobolju, obnavlja telo. Emocionalno stabilizira, stvara harmoniju. Savršeno pogodan za drugačiji tretman sledećih bolesti: srčana oboljenja, očne smetnje, glavobolje, prehlade i kardiovaskularnih oboljenja.