Saune, finske saune, kreveti za masažu

Slane kabine

slana kabinaTermin speleoterapija potiče od grčke reči “speleo” (pećina). Pozitivne osobine slanih pećina su primećene već sredinom 1800-tih godina, kada su zapazili da kod radnika u rudniku soli nikada nisu primećene bolesti pluća. Nakon toga, više istraživanja su dokazala prednosti primene speleoterapije,posebno kod astme i drugih respiratornih bolesti.

Slana kabina je veštački formiran oblik slane pećine iz prirode. Haloterapija (lečenje sa soli) na ovaj način stvara atmosferu speleoterapije. Zidovi u slanoj kabini su oloženi himalajskim sonim ciglama i drvenom lamperijom, a pod je posut sitnim granulatom sonih kristala. Po želji se ugrađuje isparivač ili halogenerator koji duva mikročestice soli u kabinu i na ovaj način se postiže veštačka mikroklima slane pećine. So koja isparava u kabini, na dva načina deluje na organizam: spolja – omekšava kožu; inhalacijom – inflamatorno dejstvo. Kristali koji se udišu, podstiču respiratorne puteve i organe na samočišćenje. U ovoj specijalnoj mikroklimi uspešno se leče bolesti kao što su hronična respiratorna oboljenja, bronhitis, rinizis, faringitis, sinuzitis i astma. Navedeno antiinflamatorno dejstvo ne samo interno, već se uspešno primenjuje za lečenje spolja,kod određenih kožnih bolesti: psorijaza, ekcem, alergijske kožne bolesti.

Slane kabine se mogu montirati i koristiti na raznim mestima: kod kuće, u kancelariji, u vrtiću, hotelu, fitness i wellness studijima … Najveća prednost slane kabine kod kuće je u udobnosti i toplini doma, u bezbednosti i u lečenju ili prevenciji kada god vi to poželite.

U slučaju lečenja, blagotvorno dejstvo slanog vazduha najbolje deluje, kada se koristi 10 tretmana u toku 2 nedelje, ili ako to nije moguće, preporučuje se najmanje 3 tretmana nedeljno.