Saune, finske saune, kreveti za masažu

«

»

Mar
13

Kućne saune

kucna-sauna-03Pre više od jedne decenije, kućne saune su predstavljale statusni simbol, čak i ako su njeni odlični zdravstveni efekti bili poznati svima. Kućne saune su od neprocenjive vrednosti za opšte zdravlje vaše porodice. Daleko je poznato dejstvo saune, da je u stanju da podmladi umorne mišiće nakon napornog dana – da li sedeli u kancelariji ceo dan, satima posećivali prodavnice ili pak bili u teretani ili planinarili. Osim opuštanja mišića u sauni se opuštate i mentalno, organizam se čisti od toksina, koža postaje nežna, glatka i elastična, jačaju se srčani mišići, pospešuje se cirkulacija krvi…

Danas već možete kupiti kućnu saunu po povoljnim cenama i tako uživati u luksuzu saune u privatnoj sferi vašeg doma.

Očekivanja kućnih sauna su estetika, energetska efikasnost i udobnost. Treba napomenuti, da obrada i upotrebljeni materijali kao što i finalna izrada, u velikoj meri utiču na kvalitet i životni vek vaše saune. Materijeli u sauni su izloženi ekstremnim uslovima (visoka temperatura i vlažnost se stalno menjaju) i moraju odgovarati ozbiljnim zahtevima. Drveće koje raste u hladnim klimatskim uslovima odgovaraju ovim zahtevima. Zato naše saune izrađujemo od uvoznih – Finskih, Švedskih, Kanadskih – vrsta drveta.

Saune su dostupne u vrlo širokom opsegu, pa je vredno posvetiti malo vremena čitanju i proučavanju o tome koje sve vrste postoje. Naša ponuda obuhvata: finske saune, infrasaune, kombikabine, dvorišne tj. spoljne saune, parne saune i slane saune.

Sve saune mogu biti montažno-demontažnog tipa ili ugradne. Montažno-demontažne saune se izrađuju u radionici i pripremljeni sendvič zidovi sa ostalom opremom za saune se montiraju na licu mesta za nekoliko sati. Ugradne saune – kao što već i sam naziv kaže – se kroje, sastavljaju i ugrađuju u već unapred pripremljen, izgrađen prostor namenjen za saunu. Sve vrste sauna izrađujemo po meri. Najmanja dimenzija saune je 110×105 cm i to je infrasauna, a za finsku saunu, parnu saunu i kombikabinu je potrebno izdvojiti najmanje 120x120cm. Te takozvane mini saune su veoma tražene i praktične, jer se mogu smestiti skoro u svaki mali kutak stana,potrošnja električne energije im je mala i privezuju se na monofaznu struju. Najčešća mesta za montažu saune su deo kupatila, ispod stepeništa, u podrumu ili u tavanskom prostoru.