Infrakabine » LOTUS-SPA

Saune, finske saune, kreveti za masažu

«

»

Dec
04

Infrakabine

Duša infrakabine su infracrveni grejači koji zrače infracrvene talase. Namenjena je osobama koji žele da pospeše imunološki sistem, za osobe koji imaju problema sa kičmom, kostima, bubrezima, mišićima, srčanim bolesnicima, za one koji ne podnose visoke temperature finske saune, za osobe sa visokim krvnim pritiskom i na kraju za sve koji žele da uživaju blagodeti infracrvenih zraka. Njeno primarno dejstvo je detoksikacija organizma.

Razlikuje se od Finske saune po tome što se kod nje svega 20% toplote koristi za zagrevanje vazduha, dok se preostali procenat pretvara u neposrednu telesnu temperature. Infra-energija infra saune doprinosi izlučivanju najmanje dvostrukoj količini znoja u odnosu na Finsku saunu i to na znatno nižoj temperaturi- oko 50°C, dok ovaj učinak u Finskoj sauni zahteva temperature od 80 do 100°C.

Udisani vazduh je mnogo prijatniji, šta više, temperatura vazduha u kabini može da se reguliše ubacivanjem svežeg vazduha. Tako osobe, koje teško podnose termički pritisak mogu da koriste ovu saunu sa otvorenim vratima, opušteno, čitajući novine, slušajući muziku… Infra sauna ima još i značajniu ulogu u kontroli telesne težine i jačanju srčanih mišića. Ovo je naročito značajno za osobe koje se malo kreću, a žele da imaju dobru kondiciju.

Takođe, doprinosi očuvanju prirodne lepote, jer vodi računa o dobroj snabdevenosti kože krvlju, izuzetan je tretman protiv akni, ekcema, psorijaze, opekotina i drugih kožnih povreda. Leči i celulitis, budući da je on sačinjen od potkožno nagomilane vode i masti otrovnih materija. Putem znojenja, ove materije se izlučuju iz tela, pa koža postaje glatka i zategnuta.